Aktuality

   

Barometr českého zdravotnictví zaměřený na pacientské organizace

Vážení Bechtěrevici,

Otiskujeme prosbu, abyste se zapojili do hodnocení našeho zdravotnictví. Najděte si chvilku a vyplňte anonymní dotazník.

            Děkuji Vám

                        Mgr. Lucie Miklíková, předsedkyně KB ČR

Dobrý den Vám přeji vážení kolegové,

            zasíláme Vám srdečný pozdrav a zároveň se na Vás obracíme s osobní prosbou o zhodnocení aktuální situace prostřednictvím anonymního dotazníku v rámci celostátního průzkumu mezi pacientskými organizacemi.

            Jedná se již o druhý ročník tohoto celostátního průzkumu, kdy je cílem vyváženě a objektivně identifikovat aktuální problémy s nimiž se musí pacientské organizace a jejich členové potýkat a náměty na jejich případné řešení směrem ke zdravotním pojišťovnám, nemocnicím, ambulancím a také samotným pacientským organizacím. Výstupy z prvního ročníku naleznete pro informaci ZDE.

            Dotazník v elektronické podobě naleznete zde:

http://www.hc-institute.org/cz/dotazniky/barometr-mezi-pacientskymi-organizacemi-2022.html?_=61

PROSBA: Rádi bychom Vás touto cestou poprosili, zda by bylo možné Vašim prostřednictvím informovat také Vaše členy o možnosti hlasovat v rámci tohoto anonymního průzkumu? Výslednou hodnotící zprávu, včetně anonymního hodnocení ostatních respondentů, Vám zašleme jako prvním adresátům.  Tato hodnotící zpráva bude zároveň předána kompetentním institucím pro vyvození závěrů a případných dalších navazujících studií.

            Možnost hlasování je otevřena do 31. prosince 2022.

 Andrea Eliášová, asistentka projektu

 

Vážení v Klubu bechtěreviků

Učinil jsem dotaz na ČEZ a pak na E ON na možnost snížení ceny za elektrickou energii pro držitele průkazu ZTP a TTP/P.

E ON odpověděl kategoricky, že pro ZTP a TTP/P neposkytuje.

Odpověď od ČEZu je následující:

Dobrý den,

reagujeme na Váš e-mail ze dne 20. 7. 2022 týkající se produktu pro ZTP. Podmínkou získání produktu je doložení platného průkazu ZTP nebo ZTP/P, a to buď vlastního nebo průkazu osoby žijící s vámi ve společné domácnosti. Na základě předloženého průkazu ZTP nebo ZTP/P lze sjednat produkt Elektřina pro ZTP pouze pro jedno odběrné místo. Produkt je sjednán na dobu neurčitou, tudíž bez fixace cen.

Vaše dotazy rádi zodpovíme na naší bezplatné Zákaznické lince 800 810 820, kde jsme pro Vás každý den včetně víkendů od 7 do 20 hodin. Nebo nás navštivte na našich kontaktních místech, kterých máme více než 70 po celé ČR.

 Jaroslav Miklík, místopředseda KV KB Vysočina

Informace č.: 62 – 2022

(Informace k dávkám pro rodiny)

Vážení přátelé,

posíláme vám dva důležité odkazy na online žádosti ze systému sociálních dávek. Nejprve je to žádost o jednorázový příspěvek na dítě: 

https://www.mpsv.cz/web/cz/jednorazovy-prispevek-na-dite.

Pokud rodiny pobíraly v červenci přídavek na dítě, které nedosáhlo před 2. 8. 2022 dospělosti, to je 18 let věku, bude jednorázový příspěvek 5000,- korun vyplacen automaticky a rodiny o něj nežádají. Pokud rodina v červenci nepobírala přídavek na dítě ve věku do 18 let, pak musí o dávku 5000,- korun požádat, a to od 15. 8. 2022. Nárok na příspěvek mají děti narozené od 2. 8. 2004 do 31. 12. 2022. Při online podávání žádosti musí mít podávající osoba elektronickou identitu občana nebo musí žádat na vybraných pracovištích Czech POINT, které jsou na krajských, městských nebo obecních úřadech.

V současné době je možné elektronicky také požádat o příspěvek na bydlení. Na uvedeném odkazu: https://www.mpsv.cz/web/cz/prispevek-na-bydleni najdete podrobnosti k této dávce. Formulář by měl být zjednodušen. Stát by si měl zjišťovat některé skutečnosti sám a náklady na bydlení a příjem rodiny se bude předkládat nyní jednou za půl roku místo dřívější praxe, kdy se příjmy opětovně předkládaly jednou za tři měsíce.

Přeji vám všechno dobré.

Mgr. Václav Krása, předseda NRZP ČR

Z informací NRZP upravil Dr. Jindřich Fanta, místopředseda KB ČR

   

Přihlášení a registrace  

   

Novinky e-mailem  

   

FAQ - časté dotazy  

   

Počet přístupů  

5344057
Dnes
Včera
Tento týden
Minulý týden
Tento měsíc
Minulý měsíc
Celkem
404
1771
14265
5314771
9390
61209
5344057
Tvoje IP: 3.139.238.76
2024-05-05 06:25
   

Plán akcí

   

Sponzoři a dárci

   

Ze společných akcí

   

Účetní uzávěrka

   
© Klub bechtěreviků ČR z.s.